tirsdag 6. april 2010

Hva vasker du babystumpen med?

Da jeg fikk mitt første barn i 2003 må jeg innrømme at jeg ikke tenkte særlig over miljø og forbruk. Vi brukte ikke mye våtservietter, men vi hadde alltid en pakke liggende i stelleveska, og i bilen. Hjemme brukte vi selvfølgelig klut og vann.

Da barn nummer to meldte sin ankomst i 2006 var jeg rukket bli hakket mer miljøbevisst, og kjøpte kun Coop sine svanemerkede - best i test-våtservietter. Men med innføring av tøybleier i heimen forsvant våtserviettene ganske kjapt.

Denne gangen har jeg ikke kjøpt en eneste pakke våtservietter, men jeg har fått ett par testpakker i slike gratis babypakker man får fra apotek og dagligvarebutikker. Jeg har  valgt å gi dem videre til andre småbarnsforeldre som synes våtservietter er topp (først og fremst pga lillebrors hud), og i stelleveska vår finnes ingenting annet enn vaskekluter, når det kommer til ting å tørke fingre, ansikt og stump med. Det er virkelig bare en vanesak, og jeg synes uansett at rent vann på en myk klut er hundre ganger bedre enn de "seige" våtserviettene. Stort sett har jeg 3-4 rene og tørre vaskekluter brettet sammen i en lomme i stelleveska, men skal vi til et sted uten rennende vann så fukter jeg klutene godt og legger dem i en liten brødpose som jeg knyter igjen. Uten rennende vann har jeg ingen mulighet til å skylle av kluten etter å ha vasket med den, derfor er det lurt å ha med seg ekstra mange. De skitne klutene putter jeg rett i våtposen sammen med de skitne bleiene, og så vrenger jeg bare alt inn i vaskemaskina når det er tid for bleievask igjen.

Det er ingenting som slår rent vann og klut når det kommer til miljø eller helse, men om man synes våtservietter er et godt alterativ så anbefaler jeg å ta en titt på Grønn hverdag sin test av våtservietter. Testen ble utført i 2009, men jeg tror ikke det finnes noen nyere test foreløpig, så denne her er nok like aktuell fremdeles. Coop Änglamark ligger på topp, og er et merke vi liker godt her i huset. Vi har både babyolje og Zinksalve fra serien, og kan anbefale det på det varmeste! Jeg kjøpte meg en pakke ammeinnlegg fra Änglamarkserien også, og synes de holder godt (jeg hadde tøyinnlegg, men lakk tvers igjennom alt som var). :-)

1 kommentar:

  1. Kluter ja... selv uten rennende vann tar jeg bare tørre kluter, alltid med meg en vannflaske likevel (amme-tørste...)

    Denne bloggen kan jeg like :)
    Vi bruker også TB, men blogger ikke spesifikt om det. Bare sånn innimellom...

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker