søndag 4. april 2010

Lillebror på potte

Hvem skulle trodd? Jeg er ingen fan av potte, men en kombinasjon av flere ting gjorde at vi i går bestemte oss for å finne frem den fine potta vi kjøpte da storebror før jul bestemte seg for å slutte med bleie før han mestret å bæsje på do (ikke ville han ha på seg bleie, og på do skulle han hvertfall ikke bæsje, så han holdt seg...). Lillebror synes det var helt toppers å sitte der, så vi får prøve å se om vi greier få litt rutine på det. Greia er det at lillebror har startet introduksjon av fast føde, og fikk noen små skjeer med grøt tidlig denne uka. Og da ble det helt bråstopp i den lille magen, og ingenting vil ut. Han klemmer og sutrer og er generelt urolig, så nå er introduskjonen utsatt og han får bare pupp igjen i håp om å få startet magen. En annen faktor er det at han i perioder er veldig plaget av mye eksem på rygg/korsrygg, og det eksemet trekker nedover i bleieområdet. Når han da bæsjer blir eksemet mye verre, det blir veldig betent og stygt, og han har mye plager. Så hvis vi kanskje greier slippe unna bæsjebleiene i litt større grad enn vi har tidligere, så kanskje eksemet hans ikke blir så betent og stygt på stumpen hans. Tissebleiene går heldigvis helt fint, eksemet holder seg rolig da.

Babyverden hadde en artikkel om spedbarn på potte tidligere denne uken. Synes vel i grunnen pottetrening blir litt feil ord å bruke, det er jo ikke snakk om å lære barnet å sitte der, heller om å tilby barnet et annet sted å gjøre fra seg på, enn på seg selv. Det er ganske fascinerende å se/høre hvordan babyer kan gi foreldrene signaler om at det trenger gjøre fra seg, og så vente med å gjøre det til stumpen er på plass over vask/do/potte/what ever. Lillebror har aldri gitt noen signaler når det har kommet til akkurat dette, for jeg har sett etter det (av nysgjerrighet) hele veien, uten hell. Alle hans bæsjebleier har kommet som julekvelden på kjerringa, han hever vanligvis ikke så mye som et øyenbryn for det braker løs. Jeg tror ikke alle barn er like tydelige på slikt, og det krever vel et slags samspill mellom foreldre og barn for å kunne bruke (?) EC.

Beklager et litt avkledd bilde av moi, lillebror hadde akkurat spist litt kveldsmat. ;-)


Hva synes du om EC? Blir det for sært, eller er det helt naturlig å la husets minste også få lov til å gjøre fra seg der alle de andre i familien gjør i fra seg (ikke at folk flest gjør slikt på potte, men you get the point)?

3 kommentarer:

 1. Vanskeleg å sei om det er sært eller ikkje, men syns du tenker ein god tanke når det er eit alternativ til ungen:)

  SvarSlett
 2. Søtingen din altså!
  Jeg har tenkt en del på det selv jeg, men foreløpig ikke tatt skrittet ut og prøvd.
  Som deg har jeg sett litt etter tegn, men har vel ikke vært såpass konsentrert at jeg har oppdaget noen. *knegg*
  Synes det høres som en god ide til minsten. Får dere det til, vil det jo hjelpe på flere måter som du sier.
  Lykke til!

  SvarSlett
 3. Vi introduserte potte rundt 6 mnd alder, holdt ham litt over vasken før den tid, nettopp for å tilby et annet sted å gjøre fra seg, grunnet... ja, nettopp, mageproblemer og problem med hissig bleieutslett etter bæsjebleier.

  gutten er nå 19 mnd, vi bytter ikke bæsjebleier hver uke, knapt hver mnd, men bleier bruker han altså, så han er ikke pottetrent, sånnsett. Men gir somregel tegn når han må bæsje, stort sett kommer det dog på "rutinebesøk" ved bleiebytte, og elsker å sitte på potta og leke.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker