onsdag 26. mai 2010

På reise med tøybleier

Vi har endelig fått prøvd oss på tur med tøybleier. Torsdag morgen satte vi kursen mot Trøndelag, og fikk prøve oss på utfordringen med tøybleier på tur. Det er jo ikke store forskjellen sånn egentlig, men føler jo helt klart det er en fordel å finne et sted med både toalett og rennende vann når bleien skal byttes. På Gardermoen gikk det fint, men på Værnes var det stellerom uten toalett. Litt ulekkert å måtte pakke inn bæsjen i papir for å kaste den i søplebøtta, men det var uaktuelt for meg å frakte rundt på en bæsjebleie i veska så det måtte bare bli sånn. Jeg trøstet meg med at bæsj i tørkepapir i grunnen ikke er noe verre enn det foreldre som bytter engangsbleier legger fra seg i søplebøtta etter at ungen har gjort i fra seg.

Jeg pakket med meg lommebleier i stelleveska, tenker liksom det er enklest mulig, da er alle innlegg pakket inn i lomma, og jeg trenger ikke "styre" med sperrelag. Like enkelt som en vanlig engangsbleie, mao. I en brødpose hadde jeg 3 skikkelig våte vaskekluter (typ: må vries opp før bruk), sånn i tilfelle bleieskift på sted uten rennende vann. Turen varte jo litt lengre enn bare flyplassen, jeg skulle jo kjøre rundt 11 mil fra flyplass til bosted også. Vaskeklutene kom til god nytte til annet enn bare rompevask også, og fungerer mye bedre enn våtservietter, synes jeg.

Selv om jeg egentlig ikke trengte, så pakket jeg med nesten halvparten av bleiesamlinga vår i kofferten. Synes det er greiest å bruke egne bleier, selv om de vi besøkte også har en knert med tøybleiestump, og hyller og skuffer fulle av tøybleiestæsj vi kunne ha lånt av. Like greit å prøve seg på hvordan det er å være på reisefot med tøybleier i baggasjen, i sommer skal vi jo reise til Danmark, og må pakke med oss en god del bleier da også. Men jeg synes det fungerte greit, det tok stor plass i kofferten, men ellers greit. Hos de vi besøkte var det både vaskemaskin og tørketrommel, og det må jeg si er et must når man skal være en stund. Nå var vi bare i 5 dager, men vi fikk da vasket 2 runder før vi satte kursen hjemover. Jeg orket ikke pakke ned en full våtpose med skitne bleier, så det ble vasking av bleier natt til avreisedag, og mange våte bleier i kofferten på vei hjem. Jeg havnet til alt overmål OVER overvektgrensa på 20 kilo, og det kan jeg nok takke de våte bleiene for. Haha!

Alt i alt fungerer tøybleier helt fint på tur, det er slett ingenting å grue seg for - med litt planlegging bør det ikke dukke opp noen overraskelser. :-)

På turen var vi forresten innom fotografen, og fikk tatt noen kompisbilder av gutta boys med tøybleiestumper. Jeg gleder meg til å se resultatet av photoshooten, med så fine gutter må det jo bare bli bra! Lillebror poserte i kuuule retroelefanter fra Muksut!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker