mandag 14. juni 2010

Samkjørte!

Endelig begynner lillebror og jeg å bli litt mer samkjørte. Da vi begynte med EC light rundt 6 måneders alder var det ikke lett å tyde når det var tid for verken det ene eller det andre, og om det kom noe i potta så var det mer flaks enn noe annet. Vi la hele greia på hylla en lang periode da sårheten ikke var så ille. Det var jo i utgangspunktet derfor vi var interessert i å teste ut dette. Men så de siste ukene har han plutselig begynt å si i fra, og jeg skjønner ikke helt hvorfor!? Altså; det er jo supert at han sier i fra, og jeg skjønner jo alltid at det er på tide å gå på do, men hvordan kan han plutselig begynne si i fra nå, 8 måneder gammel, når han ikke har sagt et kny tidligere og vi ikke har brukt potta på i hvertfall en måned eller så?

Nå er i allefall potta i bruk daglig, og vi har ikke hatt en bæsjebleie på 1 1/2 uke, hvis ikke mer. Jeg er godt fornøyd med hans tydelige signaler, og synes selvfølgelig han er kjempeflink. Han er aldri så misfornøyd som når han har bæsjet på seg, så dette tror jeg er helt riktig for oss. Vi fortsetter å la han styre dette, og setter han på potta så lenge han ønsker det. Jeg grubler litt på hvordan det skal bli ift sommerferien og den lange bilturen, men det er vel ikke annet å gjøre enn å putte potta i bagasjerommet og håpe at han ikke må bæsje mens vi er på veien. Det kan kanskje være en idé å prøve sette han litt på do også, sånn at det i verstefall kan være en nødløsning når potta ikke er tilgjengelig?

Det er rart hva man skal være stolt over, og EC har vært helt uaktuelt for min/vår del. Jeg har vel tenkt i mitt stille sinn at det har vært en ekstrem ting å gjøre, men så står vi da plutselig midt i det selv (om enn litt ufrivillig), og så føles det som det mest naturlige i verden. Er det ikke rart? Helsesøsteren vår synes det var supert at lillebror ville sitte på potte, og synes EC var veldig positivt for barnets del. Hun er litt opp i årene, men er helt med på vårt lag når det kommer til både tøybleier og EC. Nå skal jeg ringe den stolte pappan og fortelle at poden både bæsjet og tisset på potta i dag! ;-D

4 kommentarer:

 1. Ja, EC er suuuuper-alternativt! Hehe :p
  Tips: Vi har kjøpt poser, egentlig bleieposer som er med i stellesekken til å plukke opp nr.2, hvis det skulle komme noe under pitstop. Jeg vet at Grynet kan tisse i det fri, men aner ikke om han er villig til å bæsje. Det vil nå vise seg.
  Kanskje det kan være lurt å assosiere det som skjer med et signal da (vi sier p-p-p-p for bæsj), slik at han skjønner at han kan bæsje, og ikke bare blir holdt? Grynet skjønner i alle fall forskjellen på å bare bli holdt (naken/uten bleie), og på å bli holdt for å tisse/bæsje ut i fra signalene.

  Btw, har hørt om babyer tidligere, som selv finner ut at de vil bæsje andre steder i bleia, men det har mest vært jenter, faktisk.

  SvarSlett
 2. Vi har ikke laget noen lyder i forbindelse med bæsjingen, vi bare setter han på potta, så kommer det. Tenker vi får ta med oss potta på tur og sette han på den om han må bæsje. Han bæsjer jo på do også, men jeg er litt mer tilbakeholden med offentlige toaletter på veien, renholdet er som regel ikke det beste... Den Ikeapotta er ikke så svær, er den vel? Han har jo ei fin-fin potte her hjemme, men det er jo rene "tronen" så vi kan nesten ikke ta den med oss fordi vi trenger plassen til annen bagasje.

  SvarSlett
 3. Ja, jeg forsto at han bæsjer "av seg selv" hjemme. Men tenkte at hvis det blir hyppig bytte av "dosteder" på reise, så kunne det være greit å ha en lydassosiasjon i tillegg. Men for all del, det kan godt hende han gjør det han skal likevel, han. ;) Ikea-potta er ikke veldig ruvende, la du ikke merke til den her hos oss altså? Vi hadde også en på badet nede..
  Skal innrømme at vi som regel holder Elias over vasken (borte som hjemme) og tørker opp det som måtte komme og kaster det i do. Vi må jo likevel tørke og vaske stumpen, så ser ikke helt det store problemet med det. Det er så fryktelig tungt å stå og holde ham over doen..!

  SvarSlett
 4. Han bæsjet i hvertfall på utedoen da vi var på hytta forrige uke, så jeg tror han er ganske grei sånn sett. Men jeg kommer uansett til å ta med potte til han, fordi jeg ikke synes noe om renholdet på bensinstasjonsdoer, og andre random doer som ligger strødd langs veien. Personlig sitter jeg gjerne en halvmeter over doringen når jeg må bruke offentlige toaletter, og siden lillebror ikke bæsjer når han blir holdt, kun når han sitter, så må han liksom ned på ramma før det kommer noe. Da er det greiest med medbrakt.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker