tirsdag 14. september 2010

Et eksempel til etterfølgelse

I en "perfekt" verden hadde barnehagene brukt tøybleier på alle ungene. Tenk for en miljøgevinst det hadde vært? Jeg må innrømme at jeg ble stum av beundring da jeg hørte om Rustvik naturbarnehage. Der var de så lei av at engangsbleiene fylte søpledunkene, så i sin streben etter å være mest mulig miljøvennlig bestemte de seg for å gjøre noen drastiske endringer; Tøybleier til alle ungene! De ønsket ikke at foreldrene skulle ha noe utgifter eller arbeid med dette, det var barnehagens prosjekt, og de skulle ta seg av det som en "ekstraservice", med stor miljøgevinst i tillegg. Kan man annet enn å bøye seg i støvet? Hadde vi bodd i Kopervik hadde det ikke vært tvil om hvilken barnehage vi hadde søkt oss til. Rustvik naturbarnehage er virkelig et eksempel til etterfølgelse. Jeg håper flere barnehager lar seg motivere og inspirere, man greier alt bare man er innstilt på det!


Bilde lånt fra rusviknaturbarnehage.no

Haugesund avis skrev også om barnehagen. Klikk her og her for å se!

Tina fra Bleieboden kunne fortelle at Valle barnehage også har tøybleier til alle barna. Finnes det flere? Hadde "din" barnehage vært åpent for muligheten til å konvertere til tøybleier på denne måten?

5 kommentarer:

 1. Så fantastisk!Dette hadde aldri i verden vår barnehage gått med på.Desverre:(

  SvarSlett
 2. Hvordan gjør de det når ungene skal hjem etter dagen? Reiser de med tøybleie på?

  SvarSlett
 3. Det er jeg ikke sikker på, men regner med foreldrene har med egen bleie som ungen reiser hjem i?

  SvarSlett
 4. Fantastisk! Så tøft at nokon viser at det går ann! Håper fleire barnehagar fylgjer etter!

  SvarSlett
 5. Et av de barna er mitt :-). Nå har han slutta med bleier, men jeg syns det var utrolig flott når Rusvik startet dette, og det fungerer kjempebra!! Vi ble sendt hjem med en bleie og tok med oss den brukte dagen derpå, dermed var det løst. Det er ikke bare søppelberget som ble kraftig redusert, men bleiene er bedre for barnets hud og :-). Vinn vinn. Absolutt å anbefale til alle andre barnehager også.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker