lørdag 6. november 2010

Jeg kan vel ikke være noe dårligere # 2

I juli bestemte jeg meg for å prøve meg med tøybind. Her om dagen fikk jeg et spørsmål om hvordan det har gått så langt, så nå tenkte jeg det var på høy tid med en liten update på det hele!

Jeg skal ikke påstå jeg var så veldig forberedt på å bli frelst, men ville gi det en sjanse. Hvis lillebror kan, så kan jeg og! Overraskelsen var derfor stor da jeg bare måtte innrømme at dette her rett og slett bare var utrolig behagelig! Jeg var først og fremst "bekymret" for om det ville føles vått og ekkelt. Tøybleier kjennes jo en del våtere fordi de ikke inneholder superabsorbenter sånn som engangs. Det samme gjelder selvfølgelig tøybind. Det kjennes ikke knusktørt, men det kjennes absolutt ikke vått og ekkelt heller. Det er helt greit, liksom! Synes engangsbind kjennes mye mer fuktig, for det blir jo så klamt! Tøybind er ikke klamt. Med nok lag absorberende stoffer på innsiden suger bindet bra, og overlater en forholdsvis tørr og fin overflate. Hvis laget nærmest huden er f. eks mikrofleece transporterer fuktigheten bort fra huden, akkurat som med tøybleier. Jeg har kun bambus og bomull mot huden, men det funker bra for meg.

Jeg var også litt bekymret for om jeg ville synes det var ekkelt ift oppbevaring av brukte bind, men også dette har gått som smurt. Jeg skyller bindene i kaldt vann, og putter dem i bleieposen til lillebror. I vaskemaskinen kjører jeg først skylleprogram, deretter 60 graders vask. Bindene er like fine og flekkfrie som da jeg sydde dem, så om man behandler bindene godt så har man delikate og lekre bind i lang, lang tid.

Hvis jeg skal ha noe å utsette på tøybind så må det nesten bli størrelsen. Akkurat som med tøybleier, så bygger tøybind litt mer enn engangs. Vi snakker ikke akkurat "invisible". Men jeg synes at fordelene er flere enn ulempene, så jeg greier fint leve med at det ikke er så tynt som jeg er vant med.

I kveld har jeg samlet sammen litt stoffrester fra noen av bleiene jeg har sydd de siste dagene, og da ble det 4 nye bind med 3 lag bambus/hamp i hver. Det er akkurat passe innleggsmengde for meg! Synd å la god bambus/hamp gå til spille, og særlig når de blir perfekte innlegg i deilige tøybind! ;-)


3 kommentarer:

 1. Så fine!
  Og eg er veldig einig -tøybind er mykje meir behageleg enn eingongs.

  Du vurderar ikkje å fortsette å sy bind av restestoff, og legge ut for salg? :-)

  SvarSlett
 2. Jeg har tenkt på det, men PULen og jeg er ikke akkurat bestevenner, så vi krangler litt for mye til at jeg tror jeg gidder gjøre det på fast basis. Hehe

  SvarSlett
 3. Du kan jo gå for truseinnlegg utan sperrelag då :-)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker