tirsdag 4. januar 2011

Godt nyttår!

Julen er over for denne gang, og vi har fått oss et splitter nytt år. Jeg håper og tror det skal bli et fint år, og for vår del starter det i allefall på en veldig fin måte. Det er bare 26 små dager igjen til vi setter kursen mot Sri Lanka, og hjernen går i høygir for å planlegge alt på best mulig måte. En flyreise på 14 timer er ikke bare, bare, og man skal ha med seg en temmelig voksen veske for å få plass til alle bleiene man trenger til den tiden (jeg har jo spandert på meg en sånn også, se innlegget rett under her!). Selv om flyreisen tar 14 timer så vil det ta i hvertfall ytterligere 7 timer til med kjøring hit og dit, både i forkant og etterkant av flyreisen. Siden jeg er avhengig av å få plass til litt andre ting enn bare bleier i håndbagasjen har jeg derfor vridd hjernen for å finne ut hvilken bleieløsning det er som tar minst plass. Ganske fornøyd med meg selv da jeg kom over Flip, hvorfor har jeg ikke tenkt på det før?

Flip ligner til forveksling på Bum Genius, og passformen må sies være nøyaktig den samme. Flip er et bleietrekk, og inni ligger det ganske enkelt et innlegg med både absorberende og transporterende fyll. Når det er påtide med bleieskift bytter man bare ut innlegget, og eventuelt tørker av bleietrekket hvis det er behov for det.

 Bilde lånt fra Bleieboden.no

Man kan nok fint bruke PULtrekk og brettiser til samme formålet, men jeg har faktisk solgt unna alle PULtrekkene våre, så da gikk jeg heller for Flip denne gangen. Kjekt å prøve ut noe nytt også, synes jeg! ;-)

Til resten av turen har jeg grublet og tenkt fælt. Kanskje ta med noen formsydde? Lommebleier med PUL blir i allefall uaktuelt i all den tid det er så skrekkelig varmt som det er. Vi reiser fordi lillebror trenger oppholdet som en behandling, og beskjeden fra spesialisten hans er klar: Han trenger sol på kroppen, og skal bade naken i sjøen minst en gang om dagen. Gutten trenger luft og sol på kroppen. Brettiser blir derfor det mest aktuelle å bruke der nede. Det er jo det de lokale barna bruker også, og det gikk etterhvert opp for meg at det er jo bare dumt å ta med tøybleier til et land engangsbleier ikke eksisterer! Bleiene kjøper jeg selvfølgelig der! Jeg kommer til å pakke med så han har bleier til å greie seg den første dagen, og så stikker vi til byen og får tak i resten av det han trenger. Sånn sett sparer vi både plass og vekt i bagasjen, og jeg må si meg veldig fornøyd med løsningen. Kommer til å pakke med 2-3 snappier, siden jeg ikke er fortrolig med å bruke bleienåler (og det er det de selger der nede). Selv om jeg bare skal ha brettiser til han, så må jeg innrømme at jeg gleder meg til å gå på bleieshopping i Sri Lanka. ;-)

Jeg kommer til å ha med meg laptopen, og siden det er internett på hotellrommet så er det ikke fritt for at det kommer en oppdatering eller to i løpet av tiden vi er der nede.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker