tirsdag 22. februar 2011

Brettiser til store unger

Vi er tilbake fra ferien vår, og vi har hatt det FANTASTISK, om det skulle være noen tvil! Sri Lanka byr på alt, anbefaler det virkelig som feriemål både med og uten unger. Det var min andre gang på ferie der, men første gang med barn. Det gikk knirkefritt! Lillebror stabbet stort sett rundt ikledd kun brettis, og synes livet var helt toppers. Flyreisen nedover gikk kjempebra, og lillebror bæsjet på do både over Tyrkia og Irak. Vi hadde (selvfølgelig) bare tøybleier med på reisen, og det var virkelig ikke noe å grue seg for. I kofferten hadde jeg med flytende vaskemiddel hjemmefra, så tøybleievasken gikk problemfritt også. Jeg er storfornøyd, det kunne virkelig ikke gått bedre!

Brettiser har rykte på seg å være den ultimate nyfødtbleia, men jeg slår et slag for brettiser til litt større barn også. Jeg vil faktisk gå så langt som å si at brettisene sitter bedre på lillebror nå, enn da han var helt ny. Det finnes mange forskjellige brettemetoder, og vår favoritt er sommerfuglbretten. Det krever litt teknikk for å få brettisen til å sitte tett og godt på såpass store barn, så litt forkunnskaper er nok greit. I hvertfall er min lille turbo lite villig til å ligge stille særlig lenge, så jeg må arbeide raskt når jeg først får han i ryggleie. Bleien legges kjapt under, og jeg strammer klaffene mens jeg synger for full hals om lille Hasse hare som har en flue på sin mage. Da ligger han gjerne biiiiittelitt lengre, og jeg kjøper meg tid til å sørge for at bleien strammes tett og godt rundt lårene. Som innlegg bruker jeg en hel brettis som foldes til et rektangel. Da holder bleien i noen timer. Har jeg ullbukse utenpå holder den enda lengre.

Brettebleier er den ultimate sommerbleie, og er nok det nærmeste man kommer å gå med stumpen bar, uten at man egentlig gjør  det. En grei forsikring mot våte flekker overalt også. ;-)


1 kommentar:

  1. LIker bloggen din! Jeg har en award til deg i bloggen min :)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker