mandag 18. juli 2011

Tøybleier på ferie

Det er ganske straks duket for ferie, og mor løper rundt som en strikkball for å pakke alt familiens fem medlemmer måtte trenge på en drøy ukes storbyferie. Det er ikke rent lite, for å si det sånn! Ikke bare skal det pakkes med inne- og uteklær til både sol og regnværsdager, men vi må også ha med reiseseng, sparkesykler, dyner og puter, vogn, leker, og you name it. Og bleier, selvfølgelig. Man kan si mye fint om tøybleier, men plassbesparende i kofferten er det ikke! ;-) Nå er det heldigvis ingen hindring for oss, bleiene blir med uansett hvor vi drar.

Vi reiser til et sted med vaskemaskin, så jeg prøver regne ut hvor hyppig jeg er interessert i å vaske. Tror at 16 bleier + 4 til natt er fint, da kan jeg vaskeca  hver 3. dag. Bleiebøtta må bli hjemme, så ett par våtposer får gjøre jobben istedenfor. Litt provisoriske løsninger får man tåle når det er ferie!


Turen går til Trondheim, og jeg gleder meg til å være turist i fødebyen min. Krusedull kan vente seg et besøk, og når vi først er i en by med Nøstebarn så skal jeg jaggu stikke innom for å hamstre litt av rispapiret deres. Det er utrolig billig, og det beste papiret på markedet, i mine øyne. Kanskje litt garn, og ulltøy blir med hjem også? Tar gjerne i mot tips til andre fine butikker som er verdt et besøk!

Vi gleder oss enormt til ferie, og når vi kommer hjem igjen er det straks august, og barnehagestart. 3 august er den store dagen, da blir det barnehagegutt av lillebror. Lille babyen min... Hvor ble tiden av? Bleiestæsjet er klart, men det får jeg skrive mer om når det nærmer seg litt mer. :-)


I mangel på et sommerlig tøybleiebilde av nyere årgang (skyldes muligens det manglende sommerværet!!), poster jeg heller et herlig bilde av lillebror på fjorårets Danmarksferie. Se så fint klær og bleie matcher! ;-)

Lar du tøybleiene være hjemme når familien skal på ferie, eller får de være med?

4 kommentarer:

 1. Vi tok med tøybleier på ferie i år, men gløymde dessverre vaskepulver - og brukte den Omoen som sto hos svigermor. Ikkje særleg smart, gjekk ikkje bort i éin vask heller, men prøver på ei stripping no.

  Skulle du befinne deg i Sverresborg-området så kan du stikke innom her og få 2 eller 3 rullar Nøstebarnpapir, for vi likte det nemleg ikkje. Det vart for tjukt til å ta unna tisset i tide til å unngå lekkasje, virka det som.

  SvarSlett
 2. Vi hadde nettopp en ukes byferie med vaskemaskin og tørketrommel. Planen var tøybleferie, men når pakkedagen kom, og brorparten av bleiene hang på tørk, så ble de hjemme. Tenkte ikke tanken på at de ville tørke kjapt i tørketrommelen der oppe. Men nå er vi hjemme hos tøybleiene våre igjen,

  SvarSlett
 3. Vi pleier å ha med tøybleiene på tur. Men om vi skal være lenge borte og vaskemulighetene er dårlige blir det engangs.

  SvarSlett
 4. Pleier å ha brettebleier med på ferie til dagtid, og papir/plast til natt. Skyller brettebleiene etterkvart og henger opp til turk. Har fungert fint på ei vekes telttur i skogen, leirsenter og heime hos kjente.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker