mandag 15. august 2011

Salve og tøybleier

Mange av de vanligste stellesalvene som finnes på markedet er ikke egnet i kombinasjon med tøybleier. Kremene tetter stoffene i bleien, og gjør at all væske prelles av, istedenfor å trekke inn. Men det finnes unntak, og GroVia har en helt spesiell salve som er laget spesielt for tøybleiebrukere, fordi den ikke tetter bleiene.  Den heter MagicStick, og ser faktisk ut som en skikkelig svær lypsyl.


Jeg bestilte den fra Bumritediapers fordi Bleieboden var utsolgt, og Tina ikke visste når hun  fikk de inn igjen. Det tok en drøy uke, og kostet $23 inkl. porto. Med dagens kurs tilsvarer det omtrent 125 NOK.

Jeg var veldig skeptisk til den, for ingenting vi har forsøkt på lillebrors bleieeksem hittils har fungert.  Ikke (reseptbelagt) kortison, ikke Inotyol, ikke vanlig Zink... Vi har prøvd det som kan prøves, men eksemet gir seg ikke. Det blir selvfølgelig ikke noe bedre av at huden er fuktig stort sett hele tiden heller, men de "tørre" plastbleiene gir han i tillegg vabler/byller i huden, så det er liksom ikke noe alternativ det heller. Det skal nevnes at lillebror er hardt angrepet av eksem, og sånn har han vært siden han var 6 dager gammel. Det er ikke vanlig bleieutslett vi snakker om, men rett og slett eksem. Sånn som på resten av kroppen. Men ingenting skal være uprøvet, og jeg hadde hørt mye positivt om MagicStick.

Alt jeg har hørt om den må jeg ærlig innrømme at stemmer. Dette er virkelig en vidundersalve! Lillebror har aldri vært så fin i bleieområdet som han er etter at vi begynte med denne her. Helt sant! Han er så og si helt eksemfri nå, og det etter bare en drøy uke med MagicStick ved hvert bleieskift! Både jeg og papsen digger denne salva. I tillegg er den utrolig behagelig i bruk, selv lillebror roer seg helt på stellebordet når den påføres - og her snakker vi om en gutt som ganske straks fyller 2 år, og som slett ikke synes stellebordet er det festligste stedet å være. Når vi smører med vanlige salver blir han kjempeutålmodig og sur, og prøver gjerne sabbotere for oss med å strekke hendene sine ned for å klø bort salva.


Den inneholder ikkeno' "muffens", kun naturlige og økologiske ingredienser. Druekjerneekstrakt, jojoba og engkarse er noe av det salven inneholder. Den er petroleumsfri, og har en behagelig lukt av eteriske oljer. Trenger du noe å smøre stumpen med, uavhengig av om ungen bruker tøy eller engangs? Dette er salva. Seriøst! Den får skamskryt verden over, og jeg stemmer i trampeklappen. Fantastisk salve, intet mer, intet mindre! Løp og kjøp!

5 kommentarer:

 1. Vi har heldigvis ikke hatt bruk for noen salver. Men tenker at denne skal finne veien hjem til oss. For det kan jo være greit å ha en liggende. Innlegget ditt endte likevel med et kjøp herfra. Det ble 3 BG AIO XS fra Bumrite.

  SvarSlett
 2. Så flott med en naturlig og økologisk salve :-)

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 4. Takk for tips! Tror vi skal kjøpe inn denne og ha til barnehagestart!

  SvarSlett
 5. Så flott blogg du har. Gleder meg til å følge deg videre :)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker